Groen en lokaal-Schuur op de Hei

Wat je ver DICHTBIJ haalt …

Wonen en werken op de Veluwe geeft op een heel natuurlijke manier richting aan dingen. Zo vinden wij het leuk en belangrijk om alles in, rond en van de locatie zo lokaal en natuurvriendelijk mogelijk te organiseren. En dat past goed bij ‘maak dingen niet ingewikkelder dan nodig’ en ‘zorg voor elkaar en de omgeving’… Belangrijke en logische begrippen op de Veluwe!

Praktisch vertaald betekent dit voor de bedrijfsvoering van de Schuur onder andere:

Lokaal
We werken voor alle onderhoud, schoonmaak en catering samen met mensen en partijen uit de directe omgeving. Dat is vertrouwd en leuk, het versterkt de lokale markt, maakt maatwerk makkelijker en is beter voor het milieu. Een win, win, win situatie. Wil je dit team leren kennen? Deze link brengt je bij korte teksten waarin zij zich voorstellen.

Groen
De was droogt buiten aan de waslijn en de schoonmaakmiddelen die we gebruiken zijn weinig belastend voor het milieu. Afval wordt gescheiden en alle energie komt van zonnepanelen. Eenvoudige en logische dingen die het verschil maken en passen bij ons en bij de Schuur. Onze gasten vragen we om te genieten van alles maar ook om het afval te scheiden en de douche en de verwarming energiewijs te gebruiken.

Gezond
De eieren bij het ontbijt zijn van onze eigen kippen en de cateraars gebruiken biologische producten uit eigen tuin of de directe omgeving. Resultaat: lekkere en gezonde maaltijden met producten die passen bij het seizoen. Dat we gasten vrij specifiek vragen wat ze willen eten is vooral omdat we graag aansluiten bij hun wensen. Tegelijkertijd is het ook dé manier om verspilling van voedsel te voorkomen.

Veluwe Duurzaam
Vierhouten is onderdeel van de gemeente Nunspeet. Nunspeet neemt deel aan het initiatief ‘Veluwe Duurzaam’. Aan het ‘vergroenen’ van de tuin van Schuur op de Hei (het planten van struiken & bomen, het plaatsen van regentonnen en afkoppelen van regenpijpen) en verduurzamen van de locatie heeft Veluwe Duurzaam bijgedragen.

Meer weten over Veluwe Duurzaam?